Skip links
За услугата

При животните понякога се налага хоспитализиране и наблюдение в клинична обстановка, с цел възстановяване или проследяване на дадено състояние при т.нар. стационар.

Клиниката разполага с оборудван стационар за малки и средни пациенти –  кучета и котки. Приемат се животни, нуждаещи се от специализирана болнична грижа, болни от вътрешни неаразни заболявания. 

Клиниката разполага с отделни индивидуални клетки, в които пациентите да се чувстат комфортно и лесно да може да бъде осигурена съответната дезинфекция. Контакта на пациента с други животни е ограничен. Клиниката разполага с всичко необходимо да осигури максимално добра грижа за хоспитализирани пациент.

С цел да се предотврати контаминиране на средата, вътреболнични инфекции и т.н. всяко животно, което се приема за стационарно лечение, трябва да е редовно ваксинирано (и да може да докажете това с необходимите документи) или да бъде с негативни тестове за вирусни заболявания, непосредствено направени преди приема. За свиждане и информация на хоспитализиран пациент може да се свържете с лекуващия му лекар.  

Какви случаи проследяваме и лекуваме в нашия стационар за животни?

Стационарният престой за животни може да се наложи при различни по сложност състояния – както средни, така и сложни, изискващи спешна намеса или професионално проследяване от екип от опитни специалисти.

Сериозни заболявания

Сериозни заболявания

стационарите са препоръчителни в такъв случай, защото предоставят възможност за диагностициране и лечение на различни заболявания и състояния при животните. Тук се включват още операции, лечение на вътрешни заболявания, рехабилитация и други;

Следоперативна терапия

Следоперативна терапия

след хирургични операции или други процедури, животните могат да бъдат преместени в стационарно помещение, където ще получават нужната грижа и подходящото медикаментозно лечение до цялостно или частично възстановяване;

Интензивна терапия

Интензивна терапия

извършва се при критични състояния, както и тежки травми. В този случай, настаняването е препоръчително, защото в специализираното болнично заведение се извършва постоянен мониторинг на жизненоважни функции.

Инфекциозен стационар

В инфекциозен стационар се хоспитализират пациенти болни от силно заразни заболявания, които обикновенно са тежки и със сериозни последствия. Това е отделно помещение с отделен достъп и отделна вентилация. Целта е изолираните пациенти да не влизат в контакт с останалите животни за преглед / стационар в клиниката.

Посещенията от доктор или помощен персонал се извършват по няколко пъти на ден, със специално защитно облекло предпазващо разнасяне на инфекцията. Оборудван е с всичко необходимо за тежко болни инфекциозни и педиатрични пациенти.

Контролът и приемът на такива пациенти е стриктно ограничен и контролиран и може да стане само с предварителна уговорка и прием от лекар. С цел ограничаване на разпространенето на заболяванията, свиждания не се допускат и собствениците получават информация само от лекуващия им лекар.  

За да разберете дали Вашият четириног приятел трябва да бъде настанен при нас, се свържете с екипа ни по посочените начини за контакт.

Защо да се доверите на клиника БулВет?

БулВет е ветеринарна клиника в град София, която разполага с отлична база и техника за диагностицирането, лечението и проследяването на различни медицински проблеми при домашни любимци.

Стационарът ни е оборудван със специални клетки, подходящи за денонощния престой на животни. Към клетката се включват още необходимите котешка тоалетна, къщичка за криене, мека постелка и етаж.

Освен това, от БулВет разполагаме със съвременна техника и възможност за извършване на различни изследвания, като лабораторни, ехографски и рентгенографски.

Начало
Помести