Skip links
За услугата

Клиниката разполага с последен модел ехограф за ултразвукова образна диагностика и кабинет за ехография, съобразена с изискванията за такова помещение – възможност за затъмняване и ниско ниво на шум, за да бъде максимално спокоен пациента.

Предимствата на метода са, че е лесно достъпен, неинвазивен (няма облъчване или болка) и може да се използва за много широк спектър изследвания, най-вече на коремната кухина и сърцето.

Образната диагностика е много важно и основополагащо за лечението на редица проблеми изследване, което използва ултразвукови вълни.  Благодарение на тях, ехографът създава точни изображения със спецификите на вътрешните органи и тъкани на животните.

Какви видове ехография извършваме?

Коремна ехография – 
неазменим метод за анатомична оценка на органите в коремната кухина – черен дроб и жлъчен мехур, далак, отделителна система, матка/простата, ЛВ, съдове и новообразувания в коремната кухина. За много състояния се явява златен стандарт за диагностика. Посредством нея може да се взимат цитологични и хистологични проби, както и да се използва като насочващ метод за редица манипулации.

Ехокардиография
*изследването се провежда от специалист кардиолог, като е златен стандарт за оценка на сърдечно-съдови патологии. Незаменим метод за оценка на вродени и придобити сърдечни състояния. Изследването се прави без използване на седация, не е болезнено и отнема от половин до един час.

*Тъй като се извършва от специалист – кардиолог, задължително е планирането и записването на час. При нужда може да се комбинира с ЕКГ или рентген на сърце и бял дроб.

В кои случаи е необходим ехограф при животните?

Най-честите причини за използването на ехограф при животни, са:

Бременност

Бременност

ехографията може да се използва, за да потвърди или следи бременността при кучетата и котките. Целта ѝ е да покаже здравословното състояние на малките, както и да покаже броя им;

Диагностициране на сърдечни проблеми

Диагностициране на сърдечни проблеми

помага да се оцени състоянието на сърцето и да се разкрият сърдечни заболявания. При домашните любимци често срещана е митрална регургитация, представляваща непълно затваряне на клапата;

Откриване на проблеми в областта на черния дроб и бъбреците

Откриване на проблеми в областта на черния дроб и бъбреците

ехографията може да помогне за откриване на различни проблеми, включително белодробни инфекции, тумори, камъни в бъбреците;

Откриване на тумори

Откриване на тумори

резултатите могат да покажат наличието на образувания от доброкачествен и злокачествен характер.

Защо да се доверите на БулВет?

Не навсякъде бихте могли да откриете високоефективно оборудване за извършване на ехографско диагностично изследване. При нас, във ветеринарна клиника БулВет, това е възможно.

Разполагаме с уред от последно поколение, разполагащ с най-иновативна технология за образна диагностика.

Предоставяме максимален комфорт и поддържаме пациентите си спокойни – ниско ниво на шум, затъмняване на помещението, където се използва ехографа.

Начало
Помести