Рентген

Клиниката извършва рентгенови изследвания посредством последно поколение рентгенов апарат – изцяло дигитална рентгенография ( DR – X-ray system ). Предимствата на този тип технология са много и широко известни – изследването се извършва изключително бързо, позволява лесна работа с пациента при максимално добро позициониране и перфектно качество на изображението. Дигиталната рентгенография позволява да се извлече максимално качествено изображение при минимално облъчване на пациента.

Освен стандартните рентгенографски проекции извършваме и някои специфични изследвания като екскреторни урографии, миелографии и други.

Извършваме специфични изследвания за тазобедрена и лакътна дисплазия, както скринингови, така и изследвания за издаване на официален сертификат.

Използваме т.нар. free hand методи, при които пациента се позиционира посредством специфични дюшеци и пясъчни торбички, което елиминира нуждата от абсолютно неприемливото за нас собственика да се налага да държи пациента по време на рентгенографията.

Забележка! – При някои специфични изследвания (снимки за дисплазия, снимки на глава, болезнени фрактури, агресивни животни и др.) се налага пациента да бъде седиран (използване на упойка). Ще бъдете предварително информирани при такава нужда при изследването на вашия любимец

Хирургия

Клиниката разполага с предоперационна и операционна с високо ниво на стерилност, оборудвани с всичко необходимо за извършване на мекотъканна хирургия,ортопедия и неврохирургия.

Ехография

Клиниката разполага с последен модел ехограф за ултразвукова образна диагностика и кабинет за ехография, съобразена с изискванията за такова помещение – възможност за затъмняване и ниско ниво на шум, за да бъде максимално спокоен пациента.

Лабораторни изследвания

Извършваме лабораторни изследвания, необходими за поставяне на точна диагноза. Освен изследванията, които се извършват на място в клиниката, работим и със сертифицирана лаборатория в Германия – Laboklin.

Лечебни и ежедневни диети

При нас можете да получите професионален съвет за храненето на Вашия любимец – ежедневно и лечебно. Разполагаме с диети, които са доказани в профилактиката и лечението на заболяванията при животните.

Стационар

Стационарът е оборудван с клетки, които отговарят на златния стандарт за престой на котки над 24 h по размер и оборудване – наличие на котешка тоалетна, мека постелка, етаж и къщичка за криене.

Профилактика

Спазването на редовна профилактична програма предпазва не само Вашия любимец от паразитни заболявания, но и Вас самите. Разполагаме с голям избор от продукти за профилактика и подбираме подходящия във всеки индивидуален случай.

Ваксиниране

Спазването на ваксиналната схема е важно за здравето на Вашия любимец.