Skip links

Профилактика

За услугата

Профилактиката както при хората, така и при животните е важна превенционална практика. Тя има за цел да установява контрол върху здравето на животното, като се извършват различни процедури според дадения домашен любимец.

Това е важна част от живота на четириногия любимец. Спазването на редовна профилактична програма предпазва не само него от паразитни заболявания, но и Вас самите.

Разполагаме с голям избор от продукти за профилактика и подбираме подходящия във всеки индивидуален случай.

В какви области се извършват специализирани прегледи?

Профилактичните мероприятия основно са:

Ваксинация

Ваксинация

има задължителна и препоръчителна ваксинационна програма. Тя се определя спрямо законите на Република България, както и от специфичните нужди и вида на пациента. Ваксинационната програма се обсъжда от лекаря и собственика и се планира още от ранна възраст на пациента. Клиниката подбира световно доказани марки на ваксини, изпитани в годините с цел максимален резултат и поносимост от пациента.

Обезпаразитявне за външни и вътрешни паразити

Обезпаразитявне за външни и вътрешни паразити

спрямо нуждите, начина на отглеждане, мястото, породата, възрастта и т.н., заедно ще определим риска, под който е подложен пациентът и ще направим подходяща програма за обезпаразитяване. Разполагаме с изключително разнообразие от продукти на доказани производители и можем да покрием широк спектър от специфични индивидуални нужди на пациента.

Профилактични изследвания

Профилактични изследвания

обикновенно се прави на възрастни пациенти (над 7 години) или на такива с породна или генетична предразположеност. При стандартните прегледи нашите специалисти ще Ви посъветва кога е необходимо да направите профилактични изследвания на любимеца си и какви да бъдат те.

Профилактична хирургия

Профилактична хирургия

това са специфични манипулации с цел превенция и профилактика на определени заболявания - кастрации, превантивна стомашна пексия и т.н.

На всеки пациент се издава паспорт по изисквания на Република България и ЕС,  както и се поставя микрочип. Така той разполага с документ за извършената профилактика, може да докаже собственост и служи за пътуване в чужбина.  Данните се въвеждат в електорнна система на агенцията по храните.

Отделно нашата клиника разполага със специализирана електронна система, в която съхраняваме данните за всеки пациент, като можем да проследим както изминалата и предстоящата му профилактична програма, така и цялата история на заболявания, лечения и извършени изследвания. Това улеснява докторите и собствениците, както и значително повишава качеството на услугата.  

Защо да се доверите на БулВет?

Разполагаме с голям набор от уреди и продукти за профилиране на животните. При всеки преглед подбираме подходящия за дадения индивидуален случай.

Извършваме нужните процедури с голяма прецизност и точност и целим да постигнем желания резултат. При наличие на заболяване, целим да поставим  максимално точна диагноза за състоянието на вашите четириноги приятели, за да съставим коректен план за лечение.

Държим и да предоставим максимален комфорт и да поддържаме пациентите си спокойни по време на процедурите.

Лабораторни
Изследвания

Начало
Помести