Skip links
За услугата

Клиниката извършва рентгенови изследвания посредством последно поколение рентгенов апарат – изцяло дигитална рентгенография ( DR – X-ray system ).

Предимствата на този тип технология са много и широко известни – изследването се извършва изключително бързо, позволява лесна работа с пациента при максимално добро позициониране и перфектно качество на изображението.

Дигиталната рентгенография позволява да се извлече максимално качествено изображение при минимално облъчване на пациента.

За рентгена в БулВет.

Освен стандартните рентгенографски проекции извършваме и някои специфични изследвания като екскреторни урографии, миелографии и други.

Извършваме специфични изследвания за тазобедрена и лакътна дисплазия, както скринингови, така и изследвания за издаване на официален сертификат.

Използваме т.нар. free hand методи, при които пациента се позиционира посредством специфични дюшеци и пясъчни торбички, което елиминира нуждата от абсолютно неприемливото за нас собственика да се налага да държи пациента по време на рентгенографията.

*Задържането на пациента по време на изследването от собственика или от персонала води до нежелано облъчване и е абсолютно неприемливо (забрнено) – поради тази причина в клиника БулВет не е разрешена подобна практика. 

Забележка! – При някои специфични изследвания (снимки за дисплазия, снимки на глава, болезнени фрактури, агресивни животни и др.) се налага пациентът да бъде седиран (използване на упойка). Ще бъдете предварително информирани при такава нужда при изследването на Вашия любимец.

В кои случаи се извършва рентген на животни?

Може да послужи за откриване на проблеми в следните случаи:

При фрактури

При фрактури

при счупване на крайници, навяхване, проблеми със ставните връзки и други се извършва оценка на състоянието на животното посредством рентген, за да се открие естеството на проблема и най-правилното решение за отстраняването;

При диагностициране на различни заболявания

При диагностициране на различни заболявания

белодробни, храносмилателни, на опорно-двигателната система и много други, включително и такива с онкологичен характер;

При проследяване

При проследяване

след извършване на хирургични процедури, както и провеждане на лечение, може да се наложи рентгенография на домашния любимец с цел проследяване на прогреса и хода на заболяването.

Защо да се доверите на БулВет?

За да определим състоянието, открием и решим проблемите при Вашите домашни любимци, използваме висококачествена технология от последно поколение – DR – X-Ray System. Тя предлага възможност за ефективна и изцяло дигитална рентгенография за животни.

Извършваме дейност, ръководена от квалифицирани специалисти, които са на разположение в клиника БулВет. Ще ни откриете на място всеки ден, като от понеделник до петък сме от с работно време от 09:00 ч до 19:00 ч. В събота сме с намалено работно време, а в неделя разполагаме само със стационар.

Начало
Помести